A Szíriai Arab Köztársaság 2013. június 29. napjától nem tagja a Madridi Megállapodásnak

A Szíriai Arab Köztársaság (a továbbiakban: Szíria) 2012. június 29. napján a Szellemi Tulajdon Világszervezet főigazgatójához intézett közlésével jelezte, hogy a Madridi Megállapodást felmondja.

Tekintettel arra, hogy a felmondás a közlésnek a főigazgatóhoz történt kézbesítését követő egy év elteltével hatályba lépett, Szíria 2013. június 29. napjától nem tagja a Madridi Megállapodásnak. Szíria így kizárólag a Madridi Jegyzőkönyv alapján jelölhető meg.

A fentiek értelmében Szíria nemzeti hivatala előtti nemzetközi védjegyeljárás tekintetében a következő rendelkezések kerülnek alkalmazásra:

  • azok a 2013. június 29. napja előtt lajstromozott nemzetközi védjegyek, amelyek egy éven belül nem kerültek elutasításra, továbbra is ugyanolyan oltalmat élveznek, mint a Szíriában közvetlenül bejelentett nemzeti védjegyek;
  • a nemzetközi lajstromozás tekintetében a 12 hónapos határidőt 18 hónap helyettesíti;
  • ha ideiglenes elutasítás kiadására felszólalás benyújtása miatt kerül sor, az ilyen elutasítást a szíriai nemzeti hivatal a 18 hónapos határidő lejárta után is közölheti a Nemzetközi Irodával;
  • Szíria minden nemzetközi lajstromozás tekintetében, utólagos terület-kiterjesztés, valamint nemzetközi lajstromozás megújítása vonatkozásában egyedi díjat alkalmaz a pótdíjakból és a díjkiegészítésekből származó jövedelemrész helyett.

Szíria felmondásával kapcsolatos közlemény a Nemzetközi Iroda honlapján, az alábbi oldalon érhető el:

http://www.wipo.int/madrid/en/notices/

2013/07/15